starAl meer dan 100 klanten geholpen
Betere conversie

Groeien met je bedrijf door middel van je website

Vandaag schrijf ik een interessant artikel over hoe je kan groeien met je bedrijf door middel van je website, zodat jij je conversie kan verbeteren. Er zijn namelijk veel zaken die jij als ondernemer online zelf goed kan doen om online beter te kunnen presteren! De eerste vraag die je je zelf eigenlijk moet stellen is, doe je er werkelijk alles voor om online resultaten te halen? Doe je alles om meer leads te genereren en doe je alles om je online performance te optimaliseren? Wat is een goed basis fundament voor een optimale website en je online profiel?

Alles behalve je website zelf

Er zijn veel dingen die je zelf kan doen zoals, Google My Business (Google Mijn bedrijf) inrichten.
Veel leads, prospects en klanten die ik spreek, hebben hier vaak nog niet eens aan gedacht! Whoops… Wel heel belangrijk, vaak zonder enige marketing kosten of iets dergelijks heb je al snel tientallen online bezoekers die via Google Mijn Bedrijf op jouw profiel komen en indirect dus ook op je website landen. Google Mijn Bedrijf inrichten is niet zo heel moeilijk, iedereen met een half uurtje tijd kan het!

Als we het dan toch in die hoek aan het zoeken zijn, vaak zijn er ook nog andere zoekpagina’s waar mensen op zoeken. Heb je bijvoorbeeld een website voor een klusbedrijf, denk dan bijvoorbeeld aan werkspot.nl en plaatseenklus.nl.
Heb je een bedrijf in media of marketing, denk dan aan fiverr of sortlist. Let op sortlist is wel een betaalde omgeving. Dit slechts om een voorbeeld te geven. Als je hier meer aandacht aan besteed dan ga je automatisch meer leads genereren.

Naast dit heb je natuurlijk ook nog Social Media.
Heb je bijvoorbeeld al een Linkedin en Facebook bedrijfspagina om beter gevonden te worden? Zit je in groepen? Plaats je wel eens een post online? Ik zou je adviseren om hier echt aandachtig de tijd aan te schenken, denk aan een goede zakelijke pagina met een goede banner en profielfoto, maar ook je zakelijke gegevens e.d. zijn erg belangrijk!

Je website beter maken

In mijn andere artikel schrijf ik uitgebreid over je website beter maken, maak ik zal het hier in het kort behandelen. Ook hier geldt, goed webdesign, goede foto’s logische indeling, goed verhaal. Zorg dat je een duidelijk verhaal met een goede routekaart hebt, zodat bezoekers logischerwijs je website doorlopen. Zorg voor goede CTA (call action) en CRO (conversion rate optimization), of terwijl hoe optimaliseer je conversie, zodat je meer leads gaat genereren?

Online Marketing

Ik zeg heel eerlijk voor goede online marketing, zou ik adviseren een expert in te schakelen, althans wil jij écht goed je online marketing optimaliseren? Echter maakt Google het ons steeds makkelijker en kun je makkelijk zelf een Google Advertising Campagne (SEA) opzetten. Je zou hier mee kunnen beginnen. Net als ik kun je natuurlijk online bloggen om de SEO van je website beter te maken. Denk er wel aan dat je ook denkt aan metatags, slug, links backlinks. Via deze link kun je daar meer over lezen (net zoals deze link (backlink)). Ga jij vervolgens wekelijks goed aan de slag en schrijf je een aantal blogs, dan heb je na een aantal maanden een redelijk gevulde website met content! Blijf dit volhouden en behoud je focus.

Automation

Er zijn ook veel zaken die je kan
Automatiseren, denk aan Linkedin, je CRM, Nieuwsbrief en Sales Funnel. Eerlijk is eerlijk als leek lijkt dit misschien een beetje ver van de bedshow, maar je vind tegenwoordig echt overal een online tutorial voor! Ga gewoon goed online op onderzoek uit, maar zorg dat jij je online bezoekers automatisch goed opvolgt.

Sales Process

In een ander artikel schrijf ik over CRM en salesproces verbeteren. Kijk eens een keer goed naar je online plan en zorg er voor dat jouw salesproces als een huis staat. Dit betekent zorg voor een sales pitch en plan wat voor jouw bedrijf werkt en volg je leads en prospects secuur op voor een ideale lead generatie conversie optimalisatie.

Wil nou toch liever hulp van een expert? Dan sta ik je graag een keer geheel gratis en vrijblijvend te woord om te sparren over jouw online project.

© Copyright 2022 | Website door Company Fuel